El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Please enable the javascript to submit this form

Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

Setmana Santa plena de litúrgia i tradició

2018 03 19 setmanasantaportantsEl Cos de Portants fa 20 anys i es cantaran les Caramelles

 Via Crucis i la Processó tornen a recórrer els carrers del poble per Divendres Sant.

Canyelles viu una Setmana Santa plena de litúrgia i tradició, amb el Via Crucis i la Processó de Divendres Santa com a actes més destacats i amb la celebració enguany dels 20 anys de la represa del Cos de Portants i amb la cantada de les Caramelles.

Podeu consultar la programació de Setmana Santa 2019 en el següent enllaç:

PROGRAMACIÓ SETMANA SANTA 2019

Precisament, la recuperació del Cos de Portants del Sant Crist, va permetre la revitalització d'aquests dos esdeveniments, el Via Crucis i la Processó, que han anat guanyant participació i s'han consolidat en el programa de la Setmana Santa canyellenca.

20 ANYS DEL COS DE PORTANTS I RECUPERACIÓ DEL VIA CRUCIS I LA PROCESSÓ

2019 04 cosportants1999El 1999 es recuperava la tradició del Via Crucis del Divendres Sant després de 25 anys d'absència al municipi. Un grup de feligresos van volen recuperar aquesta tradició que amb els anys s'ha mantingut i consolidat. A Canyelles, de molt antic, se cel·lebraven processos pel carrer durant tota la Quaresma. Tenia especial rellevància la Processó de Dijous Sant a la nit, en què hi participava tot el poble, fins i tot veïns de Viladellops i la gent que vivia a les masies. En aquesta processó es retra el Sant Cris i la Mare de Déu dels Dolors. La tradició es va anar perdent fins a desaparéixer i deixar-se de fer durant uns 25 anys. Va ser el 1999 que un nou grup de portadors, o portants, van recuperar el Via Crucis. Es va recuperar l'antic Crist Gros, que es va restaurar i se li va fer una nova creu de fusta perquè l'antiga estava molt malmesa. Aquell any va sortir el Via Crucis i l'any següent, el 2000, a banda del Via Crucis, també es va recuperar la Processó de la Mare de Déu dels Dolors.

PROGRAMACIÓ DE SETMANA SANTA 2019

Diumenge de Rams: 14 d'abril, a les 12:30 hores. Benedicció de Rams

El diumenge 14 d'abril, a les 12.30 hores té lloc l'inici de la celebració de Diumenge de Ramns amb la benedicció de palmes i palmons a la plaça de l'Església. esguidament té lloc la tradicional Eucaristia.  

Dijous Sant: 18 d'abril, a les 19:00 hores, Celebració de l'Eucaristia i Trasllat del Santíssim al Monument

Els actes litúrgics continuen el Dijous Sant, 18 d'abril, amb la missa i celebració del Sopar del senyor i el trasllat del Santíssim Sagrament al Monument. És a les 19:00 hores a la Parròquia de Santa Magdalena.

L'Església restarà oberta fins a les 21:00 hores per col·locar ciris i poder fer una estona de pregària.

Divendres Sant: 19 d'abril, a les 8:00 hores, Via Crucis; a les 20:00 hores Celebració de la Passió i a les 21:00 hores, Processó Solemne

El Viacrucis s’inicia el Divendres San com és tradicional, a les 8 del matí, amb el Sant Crist Gros, dut pel Cos de Portants. Al vespre és el torn de la Processó, amb el Sant Crist i la Mare de Déu dels Dolors, que surten des de l’església parroquial de Santa Magdalena a les 21:00 hores després de la celebració litúrgica de la Mort del Senyor, que té lloc a les 20:00 hores.

2019 04 processo20181web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dissabte Sant: 20 d'abril, a les 20:00 hores. Vetlla Pasqual

El Dissabte Sant, a les 20 hores, tindrà lloc la Vetlla Pasqual i els posteriors Cants Pasquals.

Diumenge de Pàsqua: 21 d'abril, a les 12:30 hores i a les 13:00 hores Caramelles

Els actes litúrgics finalitzen el Diumenge de Pàsqua amb la Missa solemne de les 12.30 hores del migdia. I després tindrà lloc la cantada de les Caramelles, als Jardins del Castell, on  hi  haurà també una parada de venda de llibres i roses, i on es farà un acte de Reconeixement al Cos de Portants

2019 04 processo20182web

 

 

 

 

 

 

 

 

2019 SetmanaSantaweb