Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Canyelles viu una Setmana Santa plena de tradició

2019 04 cosportantsgrupwebCanyelles ha viscut una Setmana Santa plena de tradició amb moments molt especials com el vintè aniversari del Cos de Portants i la recuperació de les Caramelles.

 Via Crucis i Processó han tornat a ser dos dels actes més concorreguts 

Canyelles ha viscut una Setmana Santa plena de litúrgia i tradició, amb el Via Crucis i la Processó de Divendres Sant com a actes més destacats i amb la celebració enguany dels 20 anys de la represa del Cos de Portants i amb la recuperació de les Caramelles, el Diumenge de Pasqua.

Precisament, la recuperació del Cos de Portants del Sant Crist, va permetre la revitalització d'aquests dos esdeveniments, el Via Crucis i la Processó, que han anat guanyant participació i s'han consolidat en el programa de la Setmana Santa canyellenca.

20 ANYS DEL COS DE PORTANTS I RECUPERACIÓ DE LES CARAMELLES

El 1999 es recuperava la tradició del Via Crucis del Divendres Sant després de 25 anys d'absència al municipi. Un grup de feligresos van volen recuperar aquesta tradició que amb els anys s'ha mantingut i consolidat. A Canyelles, de molt antic, se cel·lebraven processos pel carrer durant tota la Quaresma. Tenia especial rellevància la Processó de Dijous Sant a la nit, en què hi participava tot el poble, fins i tot veïns de Viladellops i la gent que vivia a les masies. En aquesta processó es retra el Sant Cris i la Mare de Déu dels Dolors. La tradició es va anar perdent fins a desaparéixer i deixar-se de fer durant uns 25 anys. Va ser el 1999 que un nou grup de portadors, o portants, van recuperar el Via Crucis. Es va recuperar l'antic Crist Gros, que es va restaurar i se li va fer una nova creu de fusta perquè l'antiga estava molt malmesa. Aquell any va sortir el Via Crucis i l'any següent, el 2000, a banda del Via Crucis, també es va recuperar la Processó de la Mare de Déu dels Dolors.

En aquest sentit, aquesta Setmana Santa, s'ha commemorat el 20 aniversari de la recuperació i Diumenge de Pasqua es feia un acte de reconeixement a tot el cos a l'església.

2019 04 viacrucis2web2019 04 viacrucis3webPrèviament, Divendres Sant, el Via Crucis amb el Cos de Portants van tornar a recórrer els carrers més cèntrics del poble al matí. I al vespre, el Sant Crist tornava a sortir al carrer al costat de la Mare de Déu dels Dolors, en la processó que també va ser molt concorreguda.

2019 04 processo2web2019 04 processo webI diumenge de Pasqua, a banda del reconeixement al Cos de Portants, tenia lloc una altra de les novetats de la Setmana Santa canyellenca, la de les tradicionals Caramelles, que es van poder escoltar a l'església i també als carrers del poble i durant la prèvia de la celebració de Sant Jordi que va tenir lloc a l'entrada de l'església, amb algunes parades de llibres i roses.

 

2019 04 caramellesweb2019 04 caramelles santjordiweb