Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Celebració de l'Onze de Setembre. Diada Nacional de Catalunya

2017 09 onzesetembrearxiuwebLectura del manifest i ofrena floral. A les 12 de la nit de dilluns 10 de setembre

Pujada al Puig de l'Àliga. Dia 11 de setembre, a les 9 del matí des de la Plaça del Casal.

MANIFEST DE L'ONZE DE SETEMBRE

Com ja ve sent habitual els darrers anys, Canyelles celebra la Diada Nacional de l’Onze de Setembre s’inicia amb una ofrena floral davant del Monument dels Segadors, que es fa a les dotze de la nit del 10 de setembre. L’ofrena ve acompanyada dels cants de la Coral Pla del Bosc.

I l’endemà, el matí de l’Onze de Setembre, es repetirà la tradicional Anada a Peu al Puig de l’Àliga. Els caminants es concentren a les nou del matí a la Plaça del Casal, des d’on iniciaran la pujada fins al cim del Puig de l’Àliga. Un cop allà, es farà la tradicional penjada de la Senyera.

MANIFEST DE L'ACM AMB MOTIU DE LA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA 2018

El nostre país commemora, cada 11 de setembre, la diada nacional de Catalunya recordant els fets ocorreguts fa més de 3 segles. Davant del setge incessant i cruent contra la ciutat de Barcelona, el poble català va demostrar la seva enorme resiliència, fortalesa, coratge i fermesa en defensa de la seva dignitat, de les seves institucions, del seu govern, de les seves llibertats i dels seus drets, lluitant fins el darrer moment i negant qualsevol espai per la rendició o capitulació. Aquell moment va marcar, inequívocament, el futur del poble de Catalunya, des de llavors i fins avui conjurat per seguir existint i reivindicant un territori, una cultura, una llengua, una història i un sentiment de pertinença, de comunitat i la ferma voluntat de construir un país junts.

Enguany els catalans i les catalanes seguim defensant aquells valors que considerem imprescindibles per a la nostra societat i que ens identifiquen com a poble: la pau, la llibertat, la convivència, el respecte democràtic i la llibertat d’expressió. Seguim reivindicant, graníticament, el respecte a la nostra dignitat, a les nostres institucions, a les nostres llibertats i als nostres drets. No hem abandonat, ni ho farem, el camí de la democràcia, el pacifisme i l’escrupolós respecte a la voluntat popular dels nostres conciutadans i conciutadanes. Enguany ens trobem de nou, a les nostres viles i ciutats, per reivindicar que som gent de pau, que som gent desacomplexadament convençuda que el nostre país serà allò que vulgui ser, que el futur dels catalans i les catalanes només pertany a la ciutadania. Davant qualsevol embat que vulgui o pretengui negar aquest dret, legítim i democràtic, es trobarà amb un país ferm, coratjós i digne que, sempre pacíficament, defensarà els anhels populars. Els alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores del món local seguirem, sempre, al costat dels ciutadans i amb el compromís inalterable de ser un dels garants en la defensa dels drets i llibertats de la ciutadania. El municipalisme català estarà al costat dels nostres veïns i veïnes de manera inqüestionable.

Malauradament, la situació política del nostre país és anòmala i veiem com l’estat espanyol segueix tenint presos i exiliats a molts dels nostres legítims representants públics i líders d’entitats socials. Davant d’aquest intent per silenciar les veus pacífiques i democràtiques que sempre han actuat d’acord amb la voluntat popular i el més estricte respecte al mandat de la ciutadania, exigim de nou l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi definitiva a la persecució ideològica contra aquells qui defensen pacíficament els seus postulats polítics. Només així, des del respecte, la convivència i la fraternitat, podrem construir societats democràticament més avançades i modernes. Volem que tothom, sense excepció, pugui exercir el seu dret de llibertat d’expressió, de pensament i que cap ciutadà, absolutament cap, sigui discriminat, perseguit, agredit o reprimit per la seva ideologia política. Perquè els ciutadans i ciutadanes tenen el dret i la capacitat d’expressar el seu anhel d’alliberament i justícia de la manera que considerin oportuna, sempre de manera pacífica i respectuosa.

Som el baluard per garantir la dignitat i la llibertat de tots i cadascun dels nostres conciutadans i conciutadanes. Nosaltres, el món local, ens conjurem per seguir estant sempre al costat de les institucions d’aquest país, dels legítims representants públics i del poble de Catalunya. Visca la llibertat! Visca Catalunya!