Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Un conte publicat pel Consell Comarcal del Garraf ajuda a treballar la prevenció de riscos amb joves

2017 07 11 llibrejomaimaiDijous passat es va presentar a la Masia d’en Cabanyes el conte “Jo mai, mai...”, un llibre editat pel Consell Comarcal del Garraf, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El llibre està adreçat a nois i noies de 3er d’ESO, per a ajudar a reflexionar sobre temes com la sexualitat, l’afectivitat, les drogues legals i il·legals, la presa de decisions, els estereotips, la tolerància, el respecte, el bon ús de les xarxes socials, etc.

Segons va afirmar Teresa Llorens, consellera delegada de joventut, “aquesta publicació forma part del treball del Programa de prevenció de drogodependències Traca, que es desenvolupa al municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella des de l’any 2008, en coordinació amb el Consell Comarcal del Garraf” i representa “una eina imprescindible que posem a disposició dels centres educatius, perquè puguin treballar amb aquests joves”. Llorens també va destacar “el triangle que fem entre les institucions, els centres educatius i les famílies”.

El conte, escrit per Lluís Cucurull i Xavier Raventós, és un petit llibre per a treballar a classe a les hores de tutoria, llengua catalana i d’altres matèries.

Cucurull, tècnic de prevenció de drogodependències, va explicar que “el conte està escrit amb un llenguatge senzill, però està pensat per a fer reflexionar als nois i noies, amb l’ajuda d’un adult, a partir d’una història que inclou preguntes integrades en el propi text i això ens permet acostar-los a diverses temàtiques que per edat convé treballar, sota el prisma de la informació, la responsabilitat i l’esperit crític”.

Raventós per la seva banda, creu que “és molt important parlar dels problemes dels joves i del seu món, i si ells tenen informació adequada i es treballen els riscos associats a través del conte, la tasca preventiva es veu més reforçada”.

Amb set personatges els autors construeixen una història que gira al voltant del joc “Jo mai, mai...”, a través de la qual sorgeixen diferents testimonis dels joves protagonistes del conte, que expressen alguns dels sentiments propis de l’adolescència com la confusió, la incomprensió, la curiositat, la vergonya, el rebuig i la covardia.

Les il·lustracions de Sebastià Serra ajuden als joves a identificar-se amb els personatges, així com a la construcció de les històries.