Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

L'exposició Art Canyelles obre portes amb el VADE Fires

2018 CartellPremiCanyellesPinturaUn total de 89 artistes opten al PRemi Canyelles de Pintura 2018.

El guardó únic és de 10.000 euros i les obres finalistes es podan veure del 12 al 20 de maig a la Sala Multicultural.

Un total de 89 artistes han estat els seleccionats per optar al Premi Canyelles de Pintura 2018. De les 141 sol•licituds de participació que finalment es van presentar. Les obres s’han seleccionat entre les 141 sol•licituds de participació que finalment es van presentar al concurs. Un jurat qualificador ha seleccionat aquests 89 artistes, entre els quals s’inclouen quatre autors locals. Les seves obres s’exposaran a la Sala Multicultural entre el 12 i el 20 de maig d’aquest 2018, i optaran al premi únic de 10.000 euros, patrocinat pels Laboratoris Echevarne.


El nombre d’obres seleccionades ha estat condicionat per la capacitat de la Sala Multicultural. Cal destacar la projecció que ha tingut enguany la convocatòria, ja que l’exposició inclourà obres de pintors d’arreu de Catalunya i d’Espanya.
Actualment s’està treballant en el muntatge de la infraestructura per a l’exposició, en què també hi serà present el Centre de Qualificació en Oficis Artesans, l’Artífex.
Enguany l'Exposició d’Artistes Novells ArT Canyelles s'ha reconvertit en el Premi Canyelles de Pintura, mantenint el patrocini de Laboratoris Echevarne, que hi ha donat suport des de la seva primera edició. Enguany, a més, fent possible que el Premi Canyelles de Pintura tingui  una de les dotacions més importants del país per al guanyador, 10.000 euros.
Després de cinc anys, la mostra ha evolucionat de manera notable, i en aquesta sisena edició s’ha apostat per centrar-se exclusivament en les tècniques pictòriques, recuperant així l’esperit artístic d’una època en què el poble va ser un referent per a molts pintors, després que Joaquim Mir, caps als anys vint, iniciés els seus treballs sobre paisatges de Canyelles. El poble es va popularitzar entre els artistes de l’època i han estat molts els que han tingut, des d’aleshores, Canyelles com a referent de la seva obra. És el cas de Jaume Brichfeus o Ramon Sanvisens.
L’estreta vinculació entre Canyelles i la pintura s’ha mantingut en el temps i des de fa uns quants anys, s’hi ha organitzat exposicions, concursos de pintura ràpida i l’Exposició ArT Canyelles en què, tot i acollir altres disciplines artístiques, la pintura ha tingut sempre una presència destacada. De fet, en la darrera edició la pintura ja va adquirir més protagonisme  i el certamen va incloure una modalitat dedicada exclusivament a aquest àmbit artístic. Comptava, a més un important premi de 6.000 euros, amb l’objectiu d’assegurar la participació d’obres i artistes de qualitat, tant de l’àmbit comarcal com nacional.
El període d’inscripció per al certamen d’enguany es tancava el 18 de març. Durant aquesta primera quinzena d'abril s’està comunicant als aspirants si han estat seleccionats o no per participar a l'Exposició i optar al premi. I a partir del dia 7 de maig es procedirà a la recepció de les obres.
L’Exposició es podrà visitar entre el 12 i el 20 de maig de 2018 a la Sala Multicultural. El lliurament del premi al guanyador tindrà lloc el 20 de maig.
Un total de 89 artistes han estat els seleccionats per optar al Premi Canyelles de Pintura 2018. De les 141 sol·licituds de participació que finalment es van presentar:

Sol·licituds presentades: 141

Obres presentades: 140

Components del Jurat que ha fet la selecció:

Joan González – Primer Tinent d’Alcalde i Regidor d’Ensenyament i Joventut de l’Ajuntament de Canyelles.

Dr. Manuel Aramendia – Vicedegà de Cultura i Equipaments i Professor Titular de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Joan Carles Vicente.- Assessor artístic de l’Hotel Estela de Sitges.

Antoni Audi.- Dissenyador gràfic i col·laborador directe del Premi Pintura.

Salvador Pascual – Dibuixant. Regidor de Economia i Patrimoni Ajuntament de Canyelles i coordinador Premi Pintura.

Cada membre del jurat ha fet la selecció de forma individual, partint de que la capacitat de la Sala Multicultural pot exposar de forma adequada 84 obres aproximadament, depenent de les dimensions.