Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

captcha 

Canvi d'hora. El rellotge s'avança una hora per entrar a l'horari d'estiu

canvi dhora estiuLa matinada d'aquest dissabte 28 de març al diumenge 29 de març, els rellotges s'han d'avançar una hora perquè entrem a l'horari d'estiu. Així, quan siguin les dues de la matinada, s'hauran d'avançar les busques del rellotge fins a les tres.

Es perdrà una hora de son i es farà de dia i de nit més tard. Aquest canvi s'aplica el carrer cap de setmana del mes de març, quan es tanca l'horari d'hivern que va començar el darrer cap de setmana d'octubre.

La mesura del canvi d'hora busca l'estalvi energètic, ja que l'hora s'adapta al cicle de la llum solar, i es fa a tota la Unió Europea. A partir d'aquest diumenge es farà de dia i es farà fosc més aviat. Es va adoptar per primera vegada durant la primera guerra mundial amb l'objectiu d'estalviar carbó, però a la Unió Europea s'aplica com a normativa des del 1981. El 2011 una directiva europea unificava els dies en què es produïa el canvi horari als països de la UE. Aquests són l'últim diumenge d'octubre per a l'entrada de l'horari d'hivern. I per al d'estiu, l'últim diumenge de març.