Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Canyelles referma el seu compromís amb la Sostenibilitat

2019 02 20 forummediambientL'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, ha participat en la 19a Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, celebrada aquest dimecres a Sant Benet de Bages en el marc del IV Fòrum sobre Medi Ambient i Món Local.

L'Assemblea ha aprovat la Declaració de Sant Fruitós del Bages, aposta per per potenciar l’aplicació dels ODS i l’Agenda 2030 en l'àmbit municipal

 

El certamen, celebrat dimarts i dimecres, ha aplegat més de 400 participants, entre alcaldes, regidors i tècnics municipals, juntament amb consultors i gestors empresarials de l'àmbit mediambiental. El Fòrum ha commemorat els deu anys del pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia subscrit per 227 municipis de la demarcació de Barcelona, entre els quals Canyelles, amb l'objectiu de reduir el 40% de les emissions de CO2 abans del 2030.

L'Assemblea ha aprovat potenciar l’estratègia de desenvolupament sostenible en les polítiques públiques en la línia marcada pel l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). L’Assemblea ha estat dirigida pel president la Xarxa, Valentí Junyent, alcalde de Manresa i diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, que ha remarcat en la seva intervenció davant el plenari, el treball realitzat al llarg de l’any en els tres eixos de la sostenibilitat, com son l’econòmica, la social i l’ambiental.

 En aquesta 19a Assembla, s’ha aprovat la Declaració de Sant Fruitós de Bages, en la que que se s’acorda assumir l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenibles “com a paradigma d’actuació de les ciutats i els pobles per al proper decenni, que els governs locals són al centre de l’Agenda i tots els ODS tenen fites que apel·len directament a les responsabilitats locals”.

La Declaració insta als representants de la Xarxa que l’Agenda 2030 sigui l’eix vertebrador de les temàtiques i l’estructura de funcionament de la xarxa en el proper mandat, així com fer valer la localització dels ODS en tots els municipis i promoure accions per informar i sensibilitzar la ciutadania sobre la localització de l’Agenda 2030.

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat és una associació de municipis compromesos amb el medi ambient per avançar cap a un desenvolupament sostenible. Fou creada el 16 de juliol de 1997 en l'assemblea constitutiva que va tenir lloc a Manresa, on 118 municipis van formalitzar la seva adhesió, i actualment constitueix una plataforma de cooperació i intercanvi on els municipis troben un marc adequat per discutir els seus problemes, les seves inquietuds, les seves necessitats, les seves experiències, i promoure i dur a terme projectes d'interès comú.