Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

captcha 

Continua el treball de control de plagues

2017 04 03 ProcessionariaContinua el treball de control de plagues, que es desenvolupa al llarg de tot l'any.

La processionària del pi, els tèrmits o el mosquit tigre són algunes de les plagues que afecten el territori. L'Ajuntament de Canyelles duu a terme un control exhaustiu durant tot l'any.

En aquesta època de l'any, és el moment en què  l'insecte es troba en la fase més vulnerable. És just el moment abans no faci els seus nius per passar l'hivern i per això s'hi fan actuacions, que se sumen a les que mensualment es fan a través de la Diputació de Barcelona.

La processionària és un insecte autòcton, propi de la nostra zona climàtica i de l'entorn rural on es troba enclavat Canyelles, que afecta especialment als pins. És conegut per les files o processons que forma els seus individus i per les bosses penjants que construeixen a les branques dels arbres.

Durant els darrers anys està assolint a Catalunya l'expansió més gran de les darreres dècades a causa de les temperatures molt suaus de les darreres tardors/hiverns, el moment crític en el desenvolupament de les erugues.

Encara que, la majoria dels pins, rebroten quan es normalitzen les condicions meteorològiques, la processionària és un greu problema per les afectacions que causa a les persones, en forma de reaccions al·lèrgiques i urticàries, tant per contacte directe, com per l'aire. També afecta, sobretot, als gossos.

Trobareu més infomació sobre la processionària en el següents enllaços de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya:

PROCESSIONÀRIA

DEPARTAMENT D'AGRICULTURA