Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

captcha 

Aquest diumenge Canyelles assoleix rècords de donacions de sang. Moltes gràcies!!!

2018 11 11 bancdesangUn total de 31 persones han donat sang en la campanya especial organitzada pel Banc de Sang

Les aportacions fetes beneficiaran 93 pacients

L'Ajuntament de Canyelles i el Banc de Sang volen agrair tots els canyellencs que aquest diumenge es van acostar fins a la unitat mòbil del Banc de Sang instal·lada a la plaça del Casal per donar sang.  

Un total de 31 persones es van apropar fins a la unitat mòbil interessades per la campanya, i 31 persones van poder donar sang, superant totes les rècords assolits fins ara a Canyelles. D'aquestes 31 persones, a més, cinc feien la seva primera aportació

La sang recollida servirà per beneficiar més de 93 pacients.

L’objectiu d'aquesta campanya especial de donació de sang, que s'està fent a diversos municipis, entre els quals Canyelles, és remuntar les donacions de sang per assegurar-se que hi hagi sang suficient per a les transfusions que es fan diàriament als hospitals de Catalunya.

A Catalunya, cada dia calen 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

 -Ser major d’edat.  

-Pesar 50 quilos o més.  

-En cas de ser dona, no estar embarassada.  

Cal recordar que per donar sang no cal estar en dejú. El que sí cal és portar el DNI.

Donar sang, un hàbit cívic

Malgrat els avenços científics i tecnològics, la sang no es pot fabricar i la donació és l’única font que assegura que els malalts tinguin la sang necessària per als seus tractaments.

Al web donarsang.gencat.cat i a les xarxes socials de @donarsang hi ha tota la informació relacionada amb la donació de sang. També es pot trucar al telèfon 061 CatSalut Respon.