Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

captcha 

El ple aprova noves mesures socials per pal·liar els efectes de la pandèmia del Covid-19

2020 05 27 plemunicipalL'Ajuntament de Canyelles ha celebrat aquest dimecres una nova sessió plenària ordinària telemàtica. Una sessió que ha servit per aprovar noves mesures de suport social als ciutadans per pal·liar els efectes que està provocant la crisi sanitària del Covid-19.

Reducció de la taxa de la deixalleria per a comerços i serveis

Nova opció de mitja jornada a la llar d'infants municipal

Destinar a ajuts socials diners corresponents a festes

Una de les mesures es va aprovar és l'aplicació d'una bonficiació del 50% de la taxa de la deixalleria per als comerços i serveis del municipi. És una de les mesures de suport a la reactivació econòmica en què s'està treballant, tal com va explicar l'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet.

En la mateixa línia, s'ha modificat també la taxa corresponent a la llar d'infants municipal per poder incorporar la modalitat de mitja jornada, amb un cost més reduït. Davant la situació excepcional que estem vivint hem d'oferir a les famílies noves possibilitats com aquesta de dur als infants en un temps més reduït, deia l'alcaldessa. Sobre la possible reobertura del centre a part de l'1 de juny, l'alcaldessa ha explicat que s'atendrà les necessitats que expressin les famílies amb la possibilitat d'oferir un servei de canguratge o acollida per als pares que hagin de treballar. 

De la mateixa manera, l'alcaldessa va anunciar que la situació actual obliga a celebrar diversos esdeveniments de manera diferent com és el cas de Sant Joan o la Festa Major. No s'entendria que hi hagués grans orquestres ni grans festes. Hem de ser consequents amb el moment en què ens trobem i plantegem la festa d'una manera social. Igual com ha passat amb el Vade Fires, que no s'ha pogut fer, es destinaran els diners a l'àmbit social, per donar suport especialment als col·lectius més vulnerables del municipi.

Rosa Huguet, que va iniciar el ple expressant el condol per les víctimes del Covid-19, va tancar la sessió assegurant que el municipi avança pas a pas, de manera segura, en les diferents fases de la desescalada.