Reciclatge dels arbres de Nadal
Del 7 al 22 de gener l’Ajuntament de Canyelles ofereix als ciutadans un espai de recollida dels arbres de Nadal. Amb aquest punt es pretén, per una banda, evitar abandonaments no volguts i, per altra, aprofitar un recurs natural per a la millora del manteniment d'algun espai verd del municipi, ja que els arbres recollits en aquest punt i que estiguin en bon estat seran replantats, i la resta seran triturats per convertir-los en compost.
El punt habilitat està ubicat a la plaça de la Bassa d'en Llot, al nucli antic, però també es recorda que es poden dur a la Deixalleria municipal en l'horari habitual d'obertura d'aquesta instal·lació.
Per facilitar-ne el reciclatge és molt important que els arbres dipositats no tinguin cap tipus de guarniment.
Consum responsable per Nadal
Aquests dies qui més qui menys, està de ple en els preparatius de les festes de nadalenques. Així, l’Ajuntament de Canyelles ha iniciat una campanya cap a la conscienciació de celebrar un Nadal més sostenible, entre d’altres, evitant el malbaratament del menjar, fer un ús racional dels llums o de la calefacció, o fer les compres ben organitzades.
A més, passat festes i durant uns dies de gener, a part de la Deixalleria, també s’incorporarà un punt de recollida d’arbres de Nadal a la plaça de la Bassa d’en Llot.
Com observar els ocells?
Això és el que van poder aprendre, de manera bàsica, en el taller realitzar el passat cap de setmana, entre divendres i dissabte.
El primer dia del taller va consistir en una part teòrica però molt participativa, on es va posar a prova als assistents amb un test d’identificació dels ocells que ens podem trobar habitualment per la zona, i d’aquesta manera, començar a treballar de l’observació del dia següent. El test es va organitzar en format concurs i, fins i tot, es va fer lliurament d’un bonic present, amb motius d’ocells, que una canyellenca, la Júlia de 10 anys, havia elaborat de manera artesanal, i que agraïm molt la seva aportació.
Bona acollida del Taller de Cuina d’aprofitament
Amb l’objectiu d’afavorir la millora de la gestió a la cuina de les llars, i donar idees sobre la conservació dels aliments i aprofitament de les sobres, es va realitzar un taller de sensibilització contra el malbaratament alimentari.
Va estar un taller molt didàctic, amb força informació, però també participatiu i pràctic on tothom va poder aportar idees d'allò què es fa a casa i, a més, es van realitzar in situ 3 receptes que en finalitzar del taller es van poder degustar. Tothom va manifestar la seva satisfacció envers el taller.