fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

El ple del Consell d'Infants de 6è declara Canyelles poble a favor del voluntariat

2023 03 10 consellinfants6eCanyelles, municipi a favor del Voluntariat. Així ho va aprovar el ple del Consell d'Infants aquest divendres 10 de març.
Reunit a l'Ajuntament de Canyelles, en una nova sessió plenària dels alumnes de 6è curs presidida per l'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, el Consell d'Infants  ha aprovat una moció en què declara Canyelles com a municipi a favor del voluntariat.

En la mateixa sessió plenària, s'ha informat de la renovació per part de l'Ajuntament de Canyelles del distintiu de sostenibilitat Biosphere. També s'han presentat els avenços en el projecte de creació d'un parc de natura a Llacunalba, i algunes de les propostes que es treballaran durant aquest curs 2022 i 2023 en el Consell d'Infants i en el Consell de Joves.

Moció a favor del voluntariat

La moció aprovada a favor del voluntariat destaca la important tasca que el voluntariat fa. I apunta que <<Concretament, a Canyelles volem destacar la tasca realitzada pel voluntariat social que duem a terme grups com el de savis o grup dona que participen de manera molt activa en l’organització d’esdeveniments tant importants com la Fira de Santa Llúcia. El voluntariat social és l’encarregat també d’organitzar campanyes solidàries en diferents moments de l’any, així com realitzar tasques d’acompanyament a persones vulnerables per motius econòmics, de salut o socials.>>

Òrgan de participació ciutadana

L’Ajuntament de Canyelles i l'Escola Sant Nicolau van posar en marxa el curs passat el Consell d'Infants, un nou òrgan de participació ciutadana que dona veu als més petits i els permet conèixer com funciona l’Ajuntament i les institucions públiques, promovent els valors del diàleg, la negociació i el treball en equip. Els integrats del Consell d'Infants treballen en temes i propostes concrets, que després es traduiran en accions a fer al municipi, que s'inclouran en el  pressupost municipal. 

A l'escola Sant Nicolau hi ha dos grups que formen part del Consell d'Infants, els de cinquè i els de sisè. 

En aquest curs 2022-2023 s'ha creat també el Consell de Joves que dona continuïtat a la feina que els alumnes de 1r d'ESO van iniciar mentre cursaven sisè a l'escola Sant Nicolau. Paral·lelament, s'han constituït els plens del Consell d'Infants de 5è i de 6è de primària a l'escola. 

El Consell d'Infants està treballant en la creació d'un parc de natura al municipi o en la creació d'un carril bici, entre altres propostes. També ha aprovat la declaració de Canyelles com a municipi amic dels animals i com a municipi amic de la gent gran.