El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Please enable the javascript to submit this form

Canyelles es mobilitza per un aire més net. Se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat

2019 09 setmanamobilitatCanyelles se suma, un any més, a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, que té lloc del 16 al 22 de setembre. La iniciativa promou hàbits de mobilitat més sotenibles, segurs i saludables com són els desplaáments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, com també visualitzar els possibles canvis en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

Sota el lema Camina amb nosaltres!, la Setmana de la Mobilitat Sostenible 2019 ens anima a moure'ns de manera sostenible, saludable i segura. Caminar o anar en bicicleta són activitats beneficioses nonomés per a la nostra salut i per al medi ambient, sinó també per a la nostra butxaca.

Podeu veure el video promocional de la Setmana Europea de la Mobilitat 2019 del Departament de Territori i Sostenibilitat en el següent enllaç:

ESTACIÓ PÚBLICA I GRATUÏTA DE RECÀRREGA DE VEHICLES ELÈCTRICS

El compromís de Canyelles amb la Mobilitat Sostenible és ferm i, entre altres accions, té en marxa des de fa uns mesos una estació pública i gratuïta de recàrrega de vehicles elèctrics. El punt està instal·lat a la placeta de la Bassa d'en Llot, és de tipus semiràpid i té capacitat per a dos vehicles alhora.

2019 02 04 cotxeelectric3bweb

L’Ajuntament de Canyelles aposta per un municipi sostenible i la instal•lació d’aquesta nova estació de recàrrega per a vehicles elèctrics respon al nostre ferm compromís amb el respecte amb el medi ambient, l’estalvi energètic i la mobilitat sostenible, assegura l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet. Mantenim la nostra aposta de ser respectuosos amb el nostre entorn i per creure que les polítiques que impulsem ara poden canviar les coses i deixar una millor herència als nostres fills, afegeix.

OBJECTIUS DE LA SETMANA DE LA MOBILITAT

Els objectius de la Setmana de la Mobilitat són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà en relació amb l'ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l'aire, la prevenció d'accidents de trànsit, la reducció d'emissions de gasos que provoquen l'efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar els ciutadans sobre els impactes ambientals del transport i informar-los sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l'ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament dels ciutadans amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l'ús excessiu del transport motoritzat. per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.