fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Canyelles, per la mobilitat sostenible

2022 09 16 setmanamobilitatescutajuntamentCanyelles s'ha adherit, un any més, a la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra a Catalunya del 16 al 22 de setembre.  

Promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

 

CANYELLES PROMOU LA MOBILITAT SOSTENIBLE

Canyelles ja fa anys que treballa per promoure aspectes que millorin aquesta mobilitat sostenible i que propiciïn l'ús de vehicles més sostenibles o bé de conducció més eficient.

Així, algunes de les accions que s'han dut a terme en els darrers mesos han estat:

 • Creació del Carril Bici. Una actuació promoguda des del Consell d'Infants Municipal, que unirà tots els nuclis educatius del municipi, promovent l'ús de la bicicleta. Aquest mes de setembre s'ha posat en marxa el primer tram a la zona d'accés a l'escola Sant Nicolau, la Llar d'Infants Municipal Els Patufets i la Zona Esportiva.
 • Bonificacions municipals per a l'ús del transport públic d'una zona. Ajuts socials amb les targetes T3J (per al col·lectiu jove) i T3G en adquirir el títol de transport T-Casual 1 zona per als desplaçaments en bus entre Vilanova i Vilafranca.
 • Accions de pacificació del trànsit. En el marc del Pla de Seguretat Viària, s'estan desenvolupant a tot el municipi de manera continuada per afavorir la seguretat de vianants i també de conductors. Una de les darreres accions s'ha fet a l'entorn dels accessos a la zona escolar i esportiva. S'han instal·lat diverses mesures per reduir la velocitat dels vehicles i també s'han creat nous passos de vianants. En aquest punt també s'ha creat una àrea de 'Petó i Adeu', que pretén fer més àgil i segura l'arribada a l'escola dels infants. 
 • Punt de recàrrega per a vehicles elèctrics. En marxa a la placeta de la Bassa d'en Llot, dos punts de recàrrega públics i totalment gratuïts. 
 • Adquisició i ús de bicicletes elèctriques municipals, en substitució del vehicle de motor, per als desplaçaments urbans dels treballadors municipals.
 • Arranjament de camins rurals del municipi per a la connexió entre els diversos nuclis urbans i facilitar els desplaçaments en bicicleta o a peu.

'COMBINA I MOU-TE', EL LEMA DE LA SETMANA DE LA MOBILITAT DEL 2022

La Setmana del 2022  porta per lema “Combina i mou-te!” que posa l’accent en la intermodalitat i ens anima a moure’ns de manera sostenible i practicar la intermodalitat, en el benefici per la nostra salut i per al medi ambient.

I els objectius principals de la Setmana són els següents:

 • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
 • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
 • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
 • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
 • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.