fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Visita de Viles Florides a Canyelles

2022 05 11 visitavilesflorides5Visita aquest dimecres al matí a Canyelles dels representants de Viles Florides. L'alcaldessa Rosa Huguet i els regidors de Medi Ambient Jose Martínez i de Medi Natural Antoni Torrentó han mostrat alguns dels espais verds del municipi.

I han explicat tot el projecte de medi ambient i de protecció de l'entorn natural, de l'espai urbà i el paisatge que desenvolupa l'Ajuntament de Canyelles.

Canyelles té el distintiu de Vila Florida desde l'any 2017.

Un distintiu que lliura la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya i que reconeix la tasca dels municipis per millorar l'espai urbà.

Les Viles Florides són aquelles que destaquen per desenvolupar actuacions reals, conscients i de llarga durada en matèria d’enjardinament, paisatge urbà i millora de la qualitat de vida dels seus habitants.

Ser Vila Florida és un reconeixement al treball que s’està fent a Canyelles,  del compromís de l’Ajuntament per tenir cura del medi ambient i el seu entorn, assegura l’alcaldessa Rosa Huguet. El pertànyer a aquest grup de viles florides és un reconeixement a la nostra aposta per promoure el respecte al nostre entorn i per millorar i gaudir dels racons i els molts espais meravellosos que tenim a Canyelles, afegeix l’alcaldessa.

2022 05 11 visitavilesflorides2022 05 11 visitavilesflorides3

2022 05 11 visitavilesflorides1

2022 05 12 vilesfloridesabets VILES FLORIDES

En aquest sentit, el moviment de les Viles Florides va més enllà de promoure espais agradables, ja que té en compte valors com la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de vida dels veïns, l’estat i la conservació del mobiliari urbà, la presència de parcs infantils, la conscienciació social vers les polítiques de sostenibilitat mediambiental o el desenvolupament de les economies locals a través de l’atractiu dels jardins i parcs urbans.

En el cas de Canyelles, les intervencions i els treballs que es fan des de Serveis Municipals estan sempre orientats a l’adeqüació dels espais verds per al seu ús i gaudi per part dels veïns. I també per a la creació d’un impacte visual agradable i respectuós amb l’entorn, sempre prioritzant les espècies autòctones perquè el manteniment d’aquests espais sigui el més sostenible possible.

2022 05 12 vilesfloridescartell12022 05 12 vilesfloridesabetsgrans

Accions de protecció de la natura i el medi ambient a Canyelles

Un jurat especialitzat format per professionals dels sectors del viverisme, la jardineria, el paisatgisme urbà i altres àmbits relacionats amb el programa és l’encarregat de certificar i renovar anualment La Flor d’Honor, allò que els certifica com a municipis florits. Actualment hi ha prop de 100 municipis distingits com a Vila Florida.

Es valoren aspectes com el patrimoni vegetal i paisatgístic, els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, el seu manteniment, el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat; i també l’organització d’esdeveniments relacionats amb les plantes i la natura, els programes d’educació ambiental i les accions de participació ciutadana que es desenvolupen al municipi.

A Canyelles, a banda de la tasca dels Serveis Municipals, al llarg de l’any es duen a terme diverses iniciatives de protecció del medi ambient i la natura. És el cas de les jornades de neteja de l’entorn i el bosc Let’s Clean Up; o la signatura de convenis amb entitats com la Federació d’ADF’s Penedès-Garraf i la col•laboració d’entitats com l’Associació Infantil Defensora dels Arbres de Canyelles (AIDAC). S’està fent, a més, un catàleg d’arbres emblemàtics del municipi i s'ha aprovat per ple la protecció d'uns 75 arbres d'interès local. A tot això cal afegir que s’impulsen diversos projectes en l’àmbit d’educació ambiental en què prenen part els centres educatius del municipi i diversos voluntaris. Les plantes, a més, també són protagonistes en els esdeveniments firals del municipi com la Fira de Sant Ponç (dins del VADE Fires) i la Fira de Santa Llúcia.

2022 05 12 vilesfloridesautobus2022 05 12 vilesfloridescarretera