fbpx

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Es posa en marxa la Caldera de Biomassa que escalfarà diversos edificis municipals de Canyelles

2023 10 23 presentaciobiomassagrupokokL’Ajuntament de Canyelles ha finalitzat les obres d’instal·lació d’una caldera de biomassa i xarxa de calor per escalfar diversos edificis municipals. Aquesta actuació permetrà produir i distribuir energia renovable per a la climatització de la llar d'infants municipal Els Patufets, l'escola Sant Nicolau, els vestidors del camp de futbol i el gimnàs municipal. I en una segona fase també al pavelló municipal.

L’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet i la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, han presentat aquest dilluns al matí als mitjans de comunicació l’obra de la caldera de biomassa finalitzada. Durant la presentació, l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet i Sugranyes ha posat en valor aquest nova infraestructura perquè “per a una població petita com Canyelles tenir una instal·lació d’aquest nivell és com un somni. Crèiem realment que havíem de fer aquesta opció. És un esforç econòmic per al nostre Ajuntament però no podía ser d’una altra manera, si volíem complir amb els nostres compromisos. Per a nosaltres, és un Compromís i una aposta real. Estem molt satisfets però sobretot compromesos amb l’agenda 2030, pensant en noves polítiques i en ser respectuosos i en voler canviar aquest futur per als nostres fills”.

L'alcaldessa de Canyelles ha agraït a la presidenta del Consell Comarcal del Garraf facilitar que Canyelles pogués estar en aquest projecte. Ha explicat que “aquesta instal·lació de biomassa és un pas més per finalitzar les obres de la ciutat esportiva” i ha assegurat que “l’estalvi econòmic que suposarà tenir aquesta nova infraestructura es reinvertirà en la població optimitzant i renovant instal·lacions de xarxa elèctrica o d’aigua, entre d’altres, per estalvi i de responsabilitat”.

La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, per la seva part, s’ha mostrat molt satisfeta amb la finalització d’aquest projecte comarcal i ha destacat que “quan parlem del treball conjunt, del treball en xarxa, aquest és un clar exemple, és el resultat i la materialització de per què hem de treballar conjuntament, perquè així rebrem els recursos europeus”.

Gallardo també ha recordat que “aquest és un compromís en el qual hem insistit des del Consell Comarcal del Garraf: aconseguir una comarca amb més sostenibilitat i amb igualtat d’oportunitats per a tothom”.

En aquest sentit, la presidenta ha afirmat que ara “venen noves convocatòries i noves subvencions, i estem pendents d’aquestes convocatòries per veure quins projectes cohesionats, en forma de cooperació entre tots sis municipis, podem tirar endavant perquè atenent les singularitats i necessitats de cadascú dels municipis de la comarca, puguem demanar aquests recursos per tirar endavant aquests projectes, que són costosos”.

Amb aquesta actuació finalitza el Projecte d’Eficiència Energètica del Garraf, que han desenvolupat conjuntament el Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments, amb el finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Cubelles, Sitges, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú.

Projecte Amb un pressupost total de 2.923.816,54 €, finançat pel Feder (50%) i pels ajuntaments del Garraf (50%), s’han realitzats actuacions d’instal·lació de calderes de biomassa a Canyelles i Sant Pere de Ribes, millores de l’enllumenat públic en diferents sectors de Cubelles i Sitges, així com obres de calefacció, i climatització sostenible en equipaments culturals i socials de Vilanova i la Geltrú.

La finalitat del projecte ha estat fomentar la producció i distribució d’energia derivada de fonts renovables, promoure la transició ecològica i energètica, i el desenvolupament sostenible de la comarca, conjuntament amb els ajuntaments de Canyelles, 

 

Caldera de biomassa i xarxa de calor a Canyelles

 

L’actuació ha consistit en la substitució dels sistemes de producció de calor alimentats per gas natural i gasoil de la llar d’infants, l’escola Sant Nicolau, els vestidors del camp de futbol i el gimnàs, per un sistema de climatització més sostenible, basat en la producció de biomassa procedent d’una caldera centralitzada d’estella forestal de 200 kW.

S’ha instal·lat la caldera capaç de subministrar l’energia tèrmica requerida a tots els equipaments i s’ha creat un sistema d’automatització i control del conjunt de la instal·lació, per garantir un consum més acurat a cada època de l’any, i per detectar i solucionar qualsevol incidència amb la màxima immediatesa.

La caldera de biomassa forestal funciona amb fusta procedent de la neteja dels boscos, que es converteix en el combustible per produir energia i calor. La xarxa de calor és el circuit que s’alimenta a partir de la caldera i que permet distribuir de manera simultània la calor i l’aigua calenta a diversos edificis alhora.

Aquest és un sistema de climatització sostenible perquè el CO2 que s’allibera durant la combustió és reabsorbit pels arbres i retorna al bosc, a més afavoreix la prevenció d’incendis i millora el paisatge. A nivell econòmic també representa un estalvi important ja que el preu del sistema és força inferior al sistema alimentat per combustibles fòssils, que són altament contaminants i generen dependència energètica externa.

Addicionalment, s’ha dimensionat tota la xarxa per a una futura ampliació amb l’equipament corresponent al Pavelló municipal, construït recentment, de forma que tots aquests equipaments municipals podran estar connectats en la mateixa xarxa de generació de calor amb energies renovables.

Pressupost total: 213.197,91 euros,

Estalvi energètic previst en potència: 171,50kW (46%)

Estalvi previst en emissions de CO2: 34,44 Tm CO2/any (100%).

2023 10 23 presentaciobiomassainterior4ok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2023 10 23 presentaciobiomassaedifici 2023 10 23 presentaciobiomassaedificiinterior