El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Please enable the javascript to submit this form

'Fes Salut. Mou-te de Manera Sostenible'. Setmana Europea de la Mobilitat

 

Canyelles està adherida, un any més, a la Setmana Europea de la Mobilitat que se celebra del 16 al 22 de setembre.

Enguany ho fa amb el lema Fes Salut. Mou-te de Manera Sostenible,  que vol posar de relleu com la mobilitat sostenible està vinculada a la seguretat i la salut de ls persones

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o en vehicle elèctric, com també visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. 

CANYELLES PROMOU LA MOBILITAT SOSTENIBLE

Canyelles ja fa anys que treballa per promoure asepctes que millorir aquesta mobilitat sostenible i que propiciïn l'ús de vehicles més sostenibles o bé de conducció més eficient.

Així, algunes de les accions que s'han dut a terme en els darrers mesos han estat:

  • Adquisició i ús de bicicletes elèctriques municipals, en substitució del vehicle de motor, per als desplaçaments urbans dels treballadors municipals.
  • Bonificacions municipals per a l'ús del transport públic d'una zona.
  • Arranjament de camins rurals del municipi per a la connexió entre els diversos nuclis urbans.
  • Punt de recàrrega per a vehicles elèctrics 

La Setmana Europea de la Mobilitat se celebra amb activitats diverses arreu.

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.