El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

Projecte d'agermanament

L’Ajuntament de Canyelles participa en un agermanament del municipi mitjançant subvencions europees del programa "Town Twinning" amb una ciutat italiana, concretament la ciutat Castelvecchio Subequo (www.castelvecchio-subequo.it).

L’agermanament entre els pobles de Canyelles i Castelvecchio Subequo s’emmarca dins el Programa Europeu “Europe for Citizens” - Local Development for European Future. L’objectiu d’aquest programa consisteix en el suport per tal que es puguin reunir els ciutadans dels municipis agermanats mitjançant la mobilització dels veïns a escala local i de la UE per debatre sobre temes concrets de l’agenda política europea.

El passat dia 25 de juliol de 2013, un representant de la ciutat italiana va visitar Canyelles per a presentar el projecte i el dia 31 de juliol va tenir lloc una reunió per a formalitzar la constitució del “Comitè per a l’agermanament”.

El dia 4 d'abril de 2014, l'alcaldessa Rosa Huguet i Sugranyes i el Sr. Andrea Padovani, Tinent d’Alcalde de Castelvecchio Subequo, van presidir la cerimònia oficial dels actes d’inici d'Agermanament' d'ambdós ajuntaments.

En la reunió prèvia de feina entre els dos comitès d’Agermanament es va pactar el calendari de les  activitats comuns entre els Ajuntaments.

Els dies 10 i 11 de setembre el municipi de Canyelles va rebre la visita d’una delegació de Castelvecchio Subequo per participar en diferents actes inclosos dins del projecte d’agermanament entre els dos municipis. La delegació italiana estava composta per membres del consistori, així com dels àmbits de l’ensenyament i la cultura de Castelvecchio Subequo.

Per desenvolupar aquest agermanament es van realitzar les següents ponències i seminaris:

- Memòria històrica i identitat europea.

- Ajuda humanitària i voluntariat per la Cohesió Social Europea.

- El desenvolupament sostenible i l’economia local.

- Les polítiques europees i la crisi econòmica.

Aquestes ponències posen l’èmfasi en el debat sobre la importància de la memòria històrica per la construcció de la identitat civil europea; en la importància del voluntariat per la cohesió social europea i el desenvolupament dels països del Mediterrani, així com en el desenvolupament sostenible de les petites comunitats com a model per ajudar els països no europeus.

També és funció d’aquest programa europeu donar a conèixer i entendre el funcionament de les institucions europees per apreciar els valors, els drets i les oportunitats ofertes per la Unió Europea.

La iniciativa de la proposta la portarà directament l’Ajuntament de Canyelles, i la intenció és que participin de la mateixa tot l’àmbit de joves de l’Institut Pla del Bosc, grups municipals de Balls Populars, artesans participants de l’Artifex, grups de voluntariat social (Grup Dona i Grup Savis), etc. la proposta està oberta a totes les entitats del municipi i comportarà un intercanvi amb el poble italià agermanat.

AjCanyellesEuropeEurocivisAjCastelvecchio

Documentació del projecte