Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

captcha 

El Consell d'Infants ja té representants

2020 02 14 eleccionsconsellinfants2El Consell d'Infants municipal ja té els 12 representants

Els alumnes de 5è i 6è de l'Escola Sant Nicolau han escollit els alumnes que en formaran part durant aquest curs

Ara han de començar a treballar els temes per presentar-los a ple

 

 


 

Els alumnes de 5è i 6è de l'Escola Sant Nicolau de Canyelles celebraven divendres un procés electoral per escollir els 12 membres que integren el nou Consell d'Infants. La participació va ser massiva, d'un 90% dels alumnes, que han escollit els sis alumnes representants de 5è i els sis alumnes representants de sisè.

El pròxim pas ara és que els grups preparin els diversos temes i propostes que després portaran a debat al ple del Consell d'Infants, que tindrà lloc a l'Ajuntament de Canyelles.

L’Ajuntament de Canyelles està treballant en la creació del nou Consell d’Infants, que donarà veu als més petits i els permetrà conèixer com funciona l’Ajuntament i les institucions públiques, promovent els valors del diàleg, la negociació i el treball en equip.

El nou òrgan de participació ciutadana permetrà als més petits expressar les seves opinions, neguits i necessitats, presentar propostes i votar-les en una sessió plenària un cop al mes a l’Ajuntament.  Unes propostes que després es traduiran en accions concretes al municipi.

La proposta s’està treballant amb l’equip directiu i docent de l’escola Sant Nicolau, que han rebut amb entusiasme la proposta presentada per l’alcaldessa Rosa Huguet i per la regidora del  Consell d’Infància. La voluntat del govern és, una vegada més, afavorir la participació ciutadana, donar veu als infants i també als joves, amb el pròxim Consell de Joves que també es crearà, ha assegurat l’alcaldessa Rosa Huguet, en el ple municipal d’aquest dimecres que ha donat via lliure a aquest Consell d’Infants. L’alcaldessa també ha agraït la rebuda i la implicació que estan mostrant a l’escola amb el projecte. En la mateixa línia, s’ha expressat la regidora del Consell d’Infància, Marta Romero, que ha assegurat que l’avantprojecte ja s’ha presentat al centre i als alumnes i ha tingut una rebuda molt bona. Ells ja estan treballant els projectes que presentaran a l’Ajuntament.

Integrat per 12 alumnes, el Consell es reunirà un cop al mes a l'Ajuntament

El Consell d’Infants estarà integrat per 12 alumnes de 5è i 6è de primària. Es reuniran en sessió plenària un cop al mes a l’Ajuntament i s’estructuran en diverses àrees, simulant les regidories. Es portaran a debat i votació diverses propostes que després es traduiran en accions concretes a dur a terme al municipi.

També es crearan altres figures com el de la premsa, que també representaran alumnes, i que seran els encarregats de traslladar a la resta de companys del seu grup les propostes presentades i escrites.