El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Please enable the javascript to submit this form

L'estació meteorològica de Canyelles, referent de consulta del Meteocat

2021 02 16 estaciometeorologica

Canyelles forma part dels punts de consulta meteorològica del Meteocat gràcies a l’estació meteorològica de què disposa des del 2013.

És una localització de referència per a les consultes del Servei Meteorològic de Catalunya per conèixer totes les dades del temps i fer previsions. 

Disposar d'aquestes dades permet a l’Ajuntament de Canyelles oferir el SERVEI DE CERTIFICATS METEOROLÒGICS.

 

 

 

 

 

Servei d'Emissió de Certificats Meteorològics.

En cas que un fenòmen meteorològic hagi causat desperfectes a les propietats, els ciutadans de Canyelles poden sol·licitar, de manera gratuïta, a l'Ajuntament de Canyelles un Certificat Meteorològic.

Aquest document pot ser d'ajuda a l'hora de fer les reclamacions, a les companyies asseguradores corresponents, per danys causats per factors naturals, com fortes ventades o tempestes. 

Per tal d'obtenir-lo, heu de presentar una instància per escrit a l'Ajuntament, especificant el fenòmen meteorològic que us ha provocat els desperfectes o danys i concretant els dies i hores en què s'ha produït.

La instància, la podeu presentar a l'OAC de l'Ajuntament:

  • Presencialment: De dilluns a divendres de 9h a 14h i dimecres tarda, amb cita prèvia

Des de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Canyelles es gestionarà l'emissió del certificat.

Aquest és un servei més que l'Ajuntament de Canyelles ofereix als ciutadans, des de fa anys, totalment gratuït. 

Estació meteorològica

L’Estació Meteorològica forma part de la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques  que gestiona el Servei Meteorològic de Catalunya. Està integrada a la Xarxa d'Equipaments Meteorològics de la Generalitat de Catalunya (Xemec). És un dels punts de consulta de les previsions del temps a Catalunya. Això permet disposar de totes les dades meteorològiques del municipi i també fer càlculs sobre el risc d’incendis forestals, gràcies a la mesura del vent, entre altres coses.

La informació que recull l’estació meteorològica principal es completa amb una de secundària que està instal·lada a l’Escola Sant Nicolau.