El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Please enable the javascript to submit this form

Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

Certificat per la reducció de residus

2016 03 30 CertificatL’Agència de Residus de Catalunya ha fet arribar un diploma a l’Ajuntament de Canyelles en el que reconeix i agraeix la participació del municipi en la 7a Setmana Europea de la Prevenció de Residus celebrada el passat mes de novembre.

Canyelles va participar fent difusió a través del web municipal i també organitzant un taller de cuina d’aprofitament.

Llegeix més...

Projecte de treball conjunt en medi ambient

Una de les accions realitzades al municipi amb voluntaris i voluntàriesL’Ajuntament de Canyelles ha posat en marxa diverses iniciatives de protecció del medi ambient i prevenció dels incendis forestal. La neteja de parcel·les, la protecció d’ocells, la recuperació de basses d’aigua o el catàleg d’arbres emblemàtics en són una mostra, al costat de la creació d’una ruta verda pels voltats del municipi.

S’estan fent els treballs de neteja d’herbes de parcel·les públiques i privades i de carrers i zones verdes, a més de la tala de pins a diversos punts del terme , com a mesura de prevenció d’incendis. La important massa forestal que envolta els sectors urbans del municipi obliguen a l’ajuntament a activar accions de protecció com aquestes accions de neteja, o com la signatura de convenis amb entitat com la federació d’ADF’s Penedés-Garraf i la col·laboració d'entats com la recentment creada AIDAC.

A banda de la prevenció del medi ambient, s’estan impulsant diversos projectes en l’àmbit d’educació ambiental, en que prenen part els centres educatius del municipi i també diversos voluntaris. Ajuntament, escola i institut, s’han coordinat per sensibilitzar i implicar als infants en el respecte al medi ambient

Recuperat un segon punt d’aigua pels amfibis

2016 02 18 Amfibis 01Aquest mes de febrer, a la Cogullada, Ajuntament de Canyelles ha fet una obra per la recuperació de la bassa d’aigua d’una finca a la Cogullada. S’ha tractat d’una intervenció de reparació de filtracions i esquerdes que tenia que no deixaven estancar l’aigua i també de la canalització i decantació de les aigües pluvials per tal que quan plogui s’encaminin cap a dins la bassa.

Llegeix més...

Apadrinament de nius d’orenetes

2016 02 18 OrenetesL’oreneta cuablanca ens visita cada any a partir del mes de març o abril i marxa a finals d’agost o setembre. Majoritàriament construeix els seus nius amb fang a sota de voladissos en construccions humanes. Però les construccions modernes cada vegada són més llises i altres accions humanes que es realitzen d'esquena a la natura han fet que les poblacions d’oreneta vagin disminuint any rere any.

A causa d'aquesta disminució, i també de la seva importància benefactora per les persones perquè ens deslliuren de moltíssims insectes, l’oreneta està protegida per la llei.

Llegeix més...